divendres, 27 de novembre del 2009

Roda de premsa per presentar importants novetats d'Edi.cat




Foto de familia dels editors participants a edi.cat



El dijous 26 de novembre s'ha presentat a Barcelona les darrres novetats d'Edi.cat, la plataforma digital pionera a Catalunya del llibre digital.

En una roda de premsa a la seu de l'Ateneu Barcelonès, Edi.cat ha anunciat la incorporació de nous segells editorials a la plataforma. Des d'aquesta tardor a edi.cat es poden trobar continguts de :  
 
Bromera
 

Angle
Cossetània
Fragmenta
Meteora
Abadia de Montserrat
Tàndem 
Octaedro
Pagès
El Cep i la Nansa
Alpina
La Galera

Amb la incorporació d'aquestes editorials, el portal Edi.cat es converteix en el portal de referència del llibre digital en català i assolirà la xifra de 250 títols disponibles durant la campanya de Nadal, amb continguts variats que abracen narrativa, poesia, assaig, ciència, cuina, erotisme, etc.

A més Edi.cat’ha presentat la nova web del portal, que renova la imatge i el disseny, però sobretot esdevé la primera plataforma multiformat d'ebooks, ja que ofereix continguts en els tres formats majoritaris del llibre digital: pdf, epub i mobi.

Edi.cat , ha anunciat que comercialitzarà els seus continguts properament a  Apple Store, les tendes on-line d'Apple, i seran, per tant, els primers continguts en català que s'oferiran en aquesta botiga de referència mundial.

Edi.cat també ha posat en línia una nova web per la comercialització de llibres digitals en castellà: www.edibooks.com, amb continguts dels següents segells:

Angle 
Algar
Lectio Ediciones
Inde
Milenio
Octaedro
Edimater
El Serbal

Una de les noves iniciatives que s'ha presentat és un pla pilot per introduir el llibre electrònic a les biblioteques. L'adquisició de 24 dispositius i sis col·leccions permetrà als usuaris de tres o Quatre centres –encara s'han de concretar– llegir en aparells digitals. El projecte es posarà en marxa entre els mesos de desembre i gener, i coincideix amb la posada en marxa d'un grup de treball des de les administracions públiques per estudiar el repte d'introduir el llibre digital a les biblioteques, cosa que obligarà a fer molts canvis.

Aquesta roda de premsa també ha servit per a fer un balanç dels sis primers mesos de funcionament de la plataforma, balanç que ha rebut una valoración positiva pels responsables Edi.cat, tenint en compte que estem en un mercat que es troba a les seves beceroles.

Aquí trobareu fotos de la roda de premsa:



Aquí un recull del ressó pels mitjans:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada